Our PlaceDags att prata allvar. Jag förstår fan i mig inte världen och dess orättvisor.
Men jag vet att vi som har haft turen att få det bra ställt kan hjälpa de som har det sämre.
Det behövs inte mycket från våran sida, ändå är hjälpen stor.
En tjuga, en femtiolapp, tvåhundra. Det gör en stor skillnad bara du ger någonting.
Det faktum att en av de största anledningarna till att man inte skänker mer är:
"Det är jobbigt att gå till banken" Det är bland det dummaste jag någonsin hört.

Jag ber er: Läs igenom detta och tänk efter en extra gång.

Our Place ligger utanför staden Bloemfontein och drivs av mannen Deon Mulder. Our Place är politiskt och religiöst obundet och tar emot alla människor oberoende av kön, ålder, hudfärg, sexuell läggning och bakgrund. Hemmet drivs av enbart ideella bidrag och har plats för cirka 25 personer, men för närvarande bor där 50 personer. En människa kommer till Our Place från förhållanden som inte är mänskliga. Många har blivit svårt misshandlade eftersom Aids är något mycket skamligt, och många barn har blivit lämnade helt ensamma - alla vuxna har dött av sjukdomen.

Sydafrika är ett av de länder i världen som är svårast drabbat av HIV/Aids och problemen växer lavinartat, vilket märks för Our Place. Hemmet är, som skrivet, överfullt, och har en mycket lång väntelista.
 
Människorna som kommer till Our Place gör det för att dö. Our Place blir den sista anhalten i ett ofta trassligt liv, och det blir en kärleksfull och underbar sista anhalt. Även om hemmet har mycket, främst ekonomiska problem, genomsyras hela verksamheten av kärlek och gemenskap. Alla som på något sätt varit delaktiga i Our Place ses som en familjemedlem, och Deon själv beskriver det som "It's a disfunctional yet wonderful family where people who have never been loved gets so loved that they keep on living years longer than they should."
 
År 2009 har hittills varit ett mycket svårt år. Problemen har vuxit och man har haft mycket svårt att få verksamheten är gå runt. Flera bilar har gått sönder, reparationer av huset har varit nödvändiga samtidigt som matpriserna har höjts så pass mycket att man upprepade gånger ställts inför valet att köpa mat eller betala elräkningen.
 
I veckan började dock saker ordna upp sig. Deon köpte filtar och kläder inför vintern, som i Bloemfontein blir ofattbart kall. Några dagar senare brann huset upp. Det är fortfarande oklart hur branden startade men den skapade enorm förödelse. Ingen människa skadades men alla kläder, filtar, möbler och personliga tillhörigheter försvann. Branden tog också kylen, frysen, varmvattenberedaren, elementen och taket.

Detta är fruktansvärt och för tillfället har de ingenstans att ta vägen, utan lever i resterna av huset. Det ska inte få vara såhär. Ska inte vara såhär.

Kom ihåg, lite hjälp är bättre än ingen.
Sätt in så mycket du känner att du har råd med på kontonummer:
8103-4, 904 767 215-0

(Alla pengar går direkt dit dom ska, inga pengar kommer att gå till varken löner eller administration.)

Bild och information är lånad av Josefin.
Har ni frågor hör av er till mig eller
Josefin.


Kommentarer
Postat av: josefin

tack frida! puss!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback